Skip to content

Te koop: woonhuis Le Chevalierlaan 3 8162 PD Epe

Verkocht

€ 400.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Epe Le Chevalierlaan 3

Gezien de grote belangstelling is het op het moment niet meer mogelijk om een bezichtiging te plannen voor deze woning. Als u op de reservelijst wil komen te staan kunt u uw gegevens mailen.

Vorstelijk wonen in ‘t Stekje in Het Oude Huis Tongeren?

’t Stekje, oorspronkelijk een Veluwse boerderij werd in 1762 gekocht door Jan Hendrik Rauwenhoff, de grondlegger van Landgoed Tongeren. In 1805 heeft hij tegen de boerderij een ‘spijkertje en een herenhuis’ gebouwd. Geleidelijk heeft deze buitenplaats de vorm gekregen dat Het Oude Huis is gaan heten.

In deze buitenplaats wordt u aangeboden een werkelijk unieke monumentale woning, ‘t Stekje met talrijke
historische elementen die terug laten gaan naar de sfeer uit de 18e eeuw. Door de ligging op Landgoed Tongeren en in het park van het Oude Huis kunt u genieten van het vorstelijk leven midden in de rust en natuur. Met een ruime eigen tuin heeft u privacy en vrijheid.

Het Landgoed Tongeren heeft veel unieke elementen die u wilt ontdekken! Uitgestrekte bossen, vennen, weiland, historische boerderijen en huizen en nog veel meer! Het wild van de Veluwe heeft hier een oase van vrijheid en ruimte en kan zomaar voor uw huis langs lopen.

De oorspronkelijke woning is opgedeeld in 4 woningen en deze worden gesplitst in appartementsrechten, die op erfpacht aangeboden worden tegen een canon van € 4.750,= per jaar.
Het gezamenlijke beheer en gebruik van het park van het Oude Huis én de woning zijn vastgelegd in de erfpachtvoorwaarden. Het onderhoud van het geheel wordt geregeld via de gezamenlijke Vereniging van Eigenaren.

Het gehele gebouw is een gemeentelijk monument, waardoor u geacht wordt de uitstraling, sfeer en bouwelementen te handhaven zoals deze nu zijn. Binnen in de woning heeft u wel gelegenheid om aanpassingen te doen, met in acht name van de historische waarden. De foto’s en video die van het huis zijn gemaakt spreken voor zich!

Vooral op de verdiepingen heeft u nog gelegenheid om extra kamers of ruimte te creëren.

Indeling woning:

Begane grond: entree/portaal met toilet, hal, ruime woonkeuken, slaap-/werkkamer, hal, sfeervolle woonkamer met schouw, slaapkamer met badkamer voorzien van douche, aansluiting voor wasmachine, wastafel en toilet.

1e Verdieping: overloop, 2 slaapkamers, badkamer met douche, wastafel en toilet, royale zolderruimte met de mogelijkheid om kamers te creëren.

Via een vaste trap is de zolder te bereiken.

Op het perceel staan tevens een garage (ca. 7.8 x 3.90) en een berging/tuinhuis.

Indien u interesse heeft in deze unieke plek en woning gaan wij graag met u in gesprek. Door de unieke combinatie van ligging op een landgoed, de splitsing naar een appartementsrecht én de erfpachtvoorwaarden willen wij u graag een toelichting geven op de situatie en juridische status. Aansluitend willen we dan graag met u en verkoper samen bepalen of we een afspraak kunnen plannen voor een bezichtiging.

  • 168 m2
  • 900 m2
  • 4

Kenmerken Le Chevalierlaan 3

Overdracht

Vraagprijs€ 400.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte900 m2
Woonoppervlakte168 m2
Inhoud835 m3

Bouw

SoortLandhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1762
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenDakisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers8
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers2

Maandlasten

Ligging Le Chevalierlaan 3

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

32.537

Vergelijkbaar woningaanbod