Skip to content

Te koop: woonhuis Korte Blekersweg 33 8162 RL Epe

Verkocht

€ 800.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Epe Korte Blekersweg 33

Op nog geen kilometer van Epe en met ‘Landgoed Tongeren’ en het ‘Wisselse Veen’ om de hoek ligt buurtschap Wissel aan de rand van de bossen. Een prachtplek waar landerijen en bossen in elkaar overgaan. Midden in dit buurtschap ligt op een terrein van maar liefst 3420 m2, enigszins besloten een statig herenhuis. Welkom aan de Korte Blekersweg 33 in Epe.

Wie de straat in rijdt zal niet lang hoeven zoeken. Een statige poort tussen gemetselde poeren vormt de passende entree voor het omsloten groene terrein. De villa (oorspronkelijk 1942) staat mooi centraal op de kavel met groen rondom het huis en heeft een imposant karakter. Aan de achterzijde van de villa vinden we het zwembad (renovatie) en de diverse bijgebouwen, overkappingen en carports. Door de royale en groen omsloten kavel is privacy gewaarborgd en overheerst de rust.

Binnen vinden we een mix van authenticiteit en datering, maar wat tevens opvalt is de ruimte en het licht. De plafonds zijn karakteristiek hoog en de vele ramen maken het huis tot een prettige lichte woning. De woonkamer met houten vloer is royaal, maar door z’n vorm ook weer gemoedelijk gezellig. Een aparte speel-of werkplek naast de zithoek? Deze kamer is uitermate geschikt om speels in te delen. De woonkeuken vinden we aan de andere kant van de centrale hal. Deze ruimte is eveneens ruim en nodigt uit een echte woonkeuken in te richten. Vanuit de keuken bereiken we de bijkeuken met achteruitgang, maar ook de kelder. Wel zo praktisch! Vanuit de hal is de eenvoudige badkamer en het toilet bereikbaar.

Boven een vierkante centrale overloop waar van uit maar liefst 5 slaapkamers van goed formaat te bereiken zijn. De ouderkamer is voorzien van een royaal dakterras en vanuit deze kamer bereiken we de 2e (grote) badkamer. In een verbouwing is het goed denkbaar dat deze bereikbaar wordt gemaakt vanuit de hal.

Op deze plek zo royaal en comfortabel wonen met de natuur letterlijk om de hoek is uniek!
Om met een beeldspraak te besluiten: Een diamant die opnieuw opgepoetst dient te worden. Nu al mooi en aantrekkelijk, maar met wat extra aandacht meer dan prachtig.

  • 202 m2
  • 3.420 m2
  • 5

Kenmerken Korte Blekersweg 33

Overdracht

Vraagprijs€ 800.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte3.420 m2
Woonoppervlakte202 m2
Inhoud833 m3

Bouw

SoortHerenhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1942
Dak typePlat dak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers10
Aantal slaapkamers5
Aantal badkamers2

Maandlasten

Ligging Korte Blekersweg 33

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

32.537

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

28%

20% NL

39%

20% NL

33%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod