Skip to content

Te Koop: woonhuis Burgweg 1 8162 ZG Epe

Verkocht

€ 500.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. Koop Epe Burgweg 1

Het is de tijd van de VOC. Nederland is een republiek en het zou nog 40 jaar duren voor Napoleon geboren zou worden. Epe was een kleine boeren gemeenschap in een oer Veluws landschap van heide, bossen, zandpaden en landerijen. Aan een pad wat wij nu kennen als de Burgweg bouwde men in 1740 een boerderij naar de gebruiken van die tijd. Typisch Veluws met een laag rieten dak en met de deel naar het pad toe gericht. Het voorhuis in de luwte van wind en regen en gericht op het land. De troste eigenaren van die tijd zullen geen moment gerealiseerd hebben dat 280 jaar later ‘hun’ boerderij van grote cultuurhistorische waarde zou zijn. Welkom aan de Burgweg 1. Rijksmonument van Epe.

Is bovenstaande een terugblik naar ongeriefelijke jaren, in de tegenwoordige tijd is het prachtig en comfortabel wonen in deze unieke woning type ‘droomboerderijtje met appelboom’. De huidige eigenaar heeft de boerderij namelijk in de afgelopen jaren bijzonder sfeervol en met respect voor haar stijl gemoderniseerd. Het resultaat mag er wezen. Is het daarmee voor iedereen geschikt? Nee, in tegendeel. De nieuwe eigenaar neemt de lage deurposten en scheve muren graag voor lief. Dat maakt dit huis immers uniek. Samen met de originele bedstede, prachtige schouw, originele gebinten, stalraampjes etc. etc.

We gaan binnen kijken:
Via de entree aan de zijkant komen we direct in de sfeervolle keuken. Een royaal fornuis onder de schouw, het stenen aanrechtblad en de hardstenen vloer vallen direct op en bepalen de sfeer. Via de keuken kunnen we via een halletje naar de living maar ook naar de ‘eetkamer’. Deze eetkamer is lekker licht en tamelijk groot. Wat opvalt zijn de originele details. Ook hier een schouw, gebinten, Veluwse raampartijen en de bedstedes. Naast de eetkamer een kleine kamer die momenteel in gebruik is als slaapkamer.

Vanuit de eetkamer komen we ook in de royale en moderne living. Het oorspronkelijk deel. Deze ruimte is bijzonder smaakvol en modern. Een mix van historie met eigentijds comfort. Zo zijn de wanden geïsoleerd en glad gestuukt, is er een geïsoleerde betonnen vloer gestort en is de kamer verwarmt middels vloerverwarming en een heerlijke houtkachel. Natuurlijk zijn ook hier de originele gebinten sfeerbepalend. De badkamer met vrijstaand bad en toilet bevind zich ook in dit deel van het huis. Uiteraard in passende sfeer.

Vanuit het genoemde halletje met toilet en aparte douche is er toegang tot de trap naar boven. Hoewel de ruimte op de begane grond verrassend hoog is en oogt is de ruimte op de etage vanzelfsprekend wat krapper. We komen boven in een vrije ruimte die nu dienst doet als slaapgelegenheid. Vanuit hier toegang tot een 2e slaapkamer evenals royale kastruimte en bergruimtes.

Buiten, rondom de woning een heerlijk vrij gevoel ondanks het feit dat het dorp letterlijk om de hoek ligt. De kavel van 1220 m2 is gezellig ingericht en past goed bij de boerderij. Zelfs hier zijn de hekjes an afscheidingen oud, scheef en piept het één en ander. Op het erf is 5 jaar geleden een royale schuur gebouwd en in de hoek van het perceel een carport. Een overdekt terras in de maak en dient afgebouwd te worden. Nabij de woning, middels een beukenhaag afgeschermd een fraai terras. Ruimte voor de auto is er uiteraard bij de entree.

Samengevat een uiterst bijzondere boerderij met unieke kenmerken. Wakker worden en via een stalraampje de schapen in het veld zie staan is hier dagelijkse kost. Schijnt de zon dan gaat deze onder achter de boomtoppen over de Veluwe. Zoals gezegd zeker niet passend voor ieder gezin maar wat een geluk voor de toekomstig eigenaar dat dit unieke stukje cultuurhistorie nu te koop staat.

  • 119 m2
  • 1.220 m2
  • 2

Kenmerken Burgweg 1

Overdracht

Koopprijs€ 500.000,- k.k.
Aanvaardingin overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte1.220 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie119 m2
Inhoud500 m3

Bouw

Soortwoonboerderij
Bouwvormbestaande bouw
Dak typeschilddak
Isolatievormendakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas, geen isolatie

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers2

Maandlasten

Ligging Burgweg 1

Marktcijfers van Epe

Gemiddelde verkoopprijs in Epe

Landelijk gemiddelde: € 266.598,-

Gemiddelde vraagprijs in Epe

Landelijk gemiddelde: € 288.096,-

Gemiddelde verkooptijd in Epe

Landelijk gemiddelde: 28

Gemiddeld aangeboden in Epe

Landelijk gemiddelde: 7228

Gemiddeld aantal verkocht in Epe

Landelijk gemiddelde: 9419

Gemiddelde prijs/m2 in Epe

Landelijk gemiddelde: 2.365

Vergelijkbaar woningaanbod