Skip to content

Te koop: woonhuis Hanendorperweg 62 8166 JH Emst

Verkocht

€ 1.200.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Emst Hanendorperweg 62

Welkom aan de Hanendorperweg 62 en 62A. Een prachtplek op de overgang van het uitgestrekte Veluwemassief en het oer-Nederlandse boeren landschap.

Een geheel met ongekende mogelijkheden, vol van sfeer en natuurlijke historie. Nederland is mooi en graag laten wij u kennis maken met deze heerlijke plek. Een plek waar kalfjes, hazen en dassen geregeld het uitzicht door het keukenraam bepalen, de roofvogels boven de velden cirkelen en na 150 meter de onverharde wegen die u de uitgestrekte bossen of ruiterpaden in leiden. 100% buiten maar niet verlaten. Dit is de Veluwe op z’n best!

Deze Rijks monumentale rietgedekte boerderij vindt zijn oorsprong in 1851 en wordt in de monumentenlijst betiteld als “Goed bewaarde hoeve, onder rieten dak en met vlechtingen in de voorgevel. Vensters met luiken en 20-ruitsschuiframen. Deur met eenvoudig bovenlicht”. Anno 2021 hebben de huidige eigenaren een perfecte balans gevonden tussen hedendaags comfort en leven met respect voor- en behoud van cultuurhistorische natuurwaarden. Dit betreft zowel de boerderij als ook de landerijen rondom. Het geheel verkeert in een meer dan goede staat van onderhoud. Rond 2000 heeft de boerderij onder toezicht van Monumentenzorg een totaalrenovatie ondergaan en nadien hebben de huidige bewoners alle bijgebouwen in vergelijkbare staat gebracht.

De verrassing zit ‘m wellicht in de ongekende diverse gebruiksmogelijkheden op dit terrein van bijna 1,4 hectare. Zo is de boerderij middels gemeentelijke vergunning dubbel bewoonbaar: Met 2 gezinnen buiten wonen zonder aan privacy in te leveren is hier perfect mogelijk.

Ook het hart van de paardenliefhebber zal hier sneller gaan kloppen: met een perfecte ligging nabij diverse paardenroutes is niet alleen de plek bijzonder goed, ook heeft 12 jaar lang biologisch grondbeheer en gepassioneerd paardenhouden geresulteerd in een ‘paddock paradise’ waar elk paard gezond en gelukkig zal zijn.

De Boerderij:
Leven op deze plek nodigt uit tot buiten zijn (waarover later meer). De woonboerderij is dan ook niet buitensporig luxueus aangekleed maar wel zeer comfortabel (energielabel A, glasvezelaansluiting, vloer- en radiatorverwarming, warmtepomp, houtkachel en airconditioning). De boerderij is momenteel als 1 geheel in gebruik maar is relatief eenvoudig weer op te splitsen: op de begane grond vindt u al 2 complete woningen voorzien van woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en een eigen tuin. Het voorhuis, traditioneel opgesplitst in 3 ruimtes, is authentiek in de gevel en gericht op het zonnige zuiden. In de oorspronkelijke deel is de 2e (grotere) woning gerealiseerd en de raampartijen aldaar geven een prachtig uitzicht over de weilanden, bomen en hagen van de Emsterenk.
Op de etage bieden de 2 enorme kamers veel mogelijkheden om op te splitsen in meerdere kamers.

Gastenverblijf / kantoor:
Eigenlijk is dit een woning op zichzelf. Momenteel in gebruik als thuiskantoor, maar met z’n keuken, slaapkamer, eenvoudige badkamer, bergruimte en zolder volledig zelfvoorzienend en bovendien goed geïsoleerd. Gebruik als B&B (zoals de huidige eigenaren hebben gedaan) of als 3e woning voor bijvoorbeeld mantelzorg (zoals de vorige bewoners deden) is hier uitstekend mogelijk.

Overige bijgebouwen:
Ook op de rest van het terrein zijn de mogelijkheden voor privé- en/of bedrijfsmatige activiteiten goed zichtbaar, want hier treffen we:

• Rietgedekte steltenhooiberg (ca 80 m2), traditioneel opgetrokken uit lokaal hout en multifunctioneel te gebruiken voor zowel zakelijke als privédoeleinden.
• De voormalige rundveestal (ca 100 m2), inmiddels voorzien van nieuwe stalen spanten, nieuw dak en vloer en gestucte binnen- en buitenmuren. Thans in gebruik als een meer dan keurige en riante schuur/werkplaats.
• Multifunctionele kapschuur (ca 200m2) uitgevoerd in staal/hout, voorzien van een verdiepingsvloer (ca 100 m2). Hierop het leeuwendeel van de in totaal 48 zonnepanelen welke ca 10.000 kilowatt per jaar opleveren.
• De voormalige (4-boxen-)paardenstal (ca 70m2) is thans in gebruik als 2 in- /uitloopstallen met volautomatisch hooi-voedersysteem en heeft daarnaast nog 1 (nood-)box. Deze sluit aan op de zand- en verharde paddocks, de 20 x 40 – paardrijbak en de weilanden achter de boerderij, welke zijn ingericht als paddock paradise.
• Op de 2 heerlijke, besloten binnenplaatsen met totale privacy treft u een robuuste overkapping met lounge en buitenkeuken, alsmede een pizzaoven en hottub. Het (opnieuw) plaatsen van een zwembad is hier zeker ook mogelijk.
• Tot slot bevindt zich op het terrein een klein boomgaard (hoogstamfruit: appels, peren en pruimen), moestuin (met verhoogde teeltbakken) en een kippenverblijf.

Alle gebouwen verkeren in een prima staat van onderhoud en zijn multifunctioneel bruikbaar. Denk aan bijeenkomsten en trainingen, bed & breakfast, paardenpension, stalling of werkplaats. De invulling is aan u!

Afsluitend:
De huidige bestemming (agrarisch) biedt talrijke exploitatiemogelijkheden (zie bestemmingsplan buitengebied), maar indien door de kopers gewenst en aangevraagd, is de gemeente bereid de huidige bestemming om te zetten naar wonen.

De locatie van deze boerderij, alsmede de inrichting van het terrein, verenigd het leven in het buitengebied van Emst op een aangename wijze met de bewoonde wereld. De (openbare) basisschool en Spar op loopafstand, de kernen van Vaassen en Epe op fietsafstand en grotere steden als Deventer, Zwolle en Apeldoorn op korte autoafstand, maken dit monument tot een uniek stukje erfgoed op een perfect gesitueerde plek.

Kom genieten van alles wat deze fantastische plek te bieden heeft. Bekijk ook eens de film toegevoegd aan de online presentatie. Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging van de Hanendorperweg 62 en 62A.

  • 274 m2
  • 13.690 m2
  • 4

Kenmerken Hanendorperweg 62

Overdracht

Vraagprijs€ 1.200.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte13.690 m2
Woonoppervlakte274 m2
Inhoud2.006 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1851
Dak typeZadeldak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelA

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers8
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers2

Maandlasten

Ligging Hanendorperweg 62

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

32.537

Vergelijkbaar woningaanbod