Schaduwmarkt

“Schaduwmarkt van Schieven Keizer is Funda een stap voor”. Om meer mensen op de gespannen huizenmarkt de kans te geven te verhuizen naar hun droomhuis, start Schieven Keizer Garantiemakelaars de Schaduwmarkt. Een marktplaats waar men op laagdrempelige, discrete en vrijblijvende wijze zijn of haar woning te koop zet of een zoekactie plaatst.

Geringe aanbod

De krapte op de woningmarkt lijkt een zelfversterkend fenomeen. Door het geringe aanbod en de grote vraag zien steeds meer mensen af van hun verhuisplannen. “Mensen durven hun eigen huis niet meer te koop te zetten uit angst dat ze vervolgens het door hen gewenste huis niet kunnen vinden,” zo vertelt Richard Nijhof van Schieven Keizer Garantiemakelaars. Het droomhuis komt niet binnen afzienbare tijd te koop of ze vissen achter het net op de overspannen markt. “Zonde, want zo ontstaat er geen doorstroom terwijl die eigenlijk wel mogelijk is.”

Steeds vaker worden huizen onderhands verkocht. “Maar dan moet je maar net iemand in jouw netwerk hebben die interesse heeft in jouw woning. De makelaar, actief in Epe en Heerde denkt dat nog veel meer matches mogelijk zijn als meer mensen hun wensen en interesses kenbaar maken. Hoog tijd dus om de onderhandse markt toegankelijker te maken Schieven Keizer Garantiemakelaars lanceert daarom de Schaduwmarkt waarop mensen hun huis kunnen aanbieden. Een systeem waar geen Funda of social media aan te pas komt, maar waar de makelaar als ambachtelijke koppelaar zijn werk doet.

Matchmaker

“Het idee van de Schaduwmarkt is eenvoudig: mensen die hun woning pas willen verkopen als zij zelf een nieuwe woning hebben gevonden, of mensen die een woning willen aankopen melden we aan in ons systeem. Dat is voor iedereen afgeschermd. Als we mogelijkheden voor een match zien, bellen we de verkopende partij met de vraag of we de adresgegevens door mogen geven aan de geïnteresseerden. Bij belangstelling plannen we een bezichtiging. En als men over gaat tot een bod staan wij de verkopende partij bij en handelen we alle zaken af zoals dat bij een reguliere verkoop ook het geval is.” Soms wordt met de verkoop van één huis een trein in gang gezet die leidt tot het vervullen van wel drie of vier woonwensen. “Als je weet wie de vissen zijn, wordt de vijver automatisch groter.”

De Schaduwmarkt is ook de ideale plek voor mensen die zonder ruchtbaarheid hun huis willen verkopen. “En als mensen zich na een tijdje toch bedenken, is dat geen probleem. We halen hun huis weer uit het systeem en ze betalen geen courtage.”

Lagere kosten

Nog een voordeel van de schaduwmarkt: omdat bij verkoop via het systeem geen fotograaf, plattegronden en verspreiding via Funda of sociale media nodig zijn, liggen de makelaarskosten lager dan bij een normale verkoop. Wil je meer weten over de Schaduwmarkt? Bel voor een vrijblijvend gesprek met Schieven Keizer Garantiemakelaars op 0578 612 630 of mail via epe@schievenkeizer.nl.